Om redaktören: Konstantin C Irina

Jag heter Konstantin C Irina och jobbar sedan 1998 med intern kommunikation, extern kommunikation, digital strategi och online kommunikation, social media och marknadsföring.

På Västra Sicklaön bor jag sedan 2002 – 10 år på Henriksdalsberget och därefter i Saltsjöqvarn.
Jag är uppvuxen i Salzburg, Österrike och kom ursprungligen som gäststudent till Uppsala Universitet. Jag har en fil. mag. i media- och kommunikationsvetenskap som jag kompletterade med en yrkesutbildning i handel & administration, projektledning, marknadsföring och integrerad kommunikation i globala företag.

Jobbar med kommunikation sedan 17 år tillbaka
Jag jobbar som Chef för Interna Medier på ICA. Desförinnan var jag Senior Online Marketing Manager (chef för digital strategi, marknadsföring & sociala medier) på Philips i de fyra skandinaviska länderna. Tidigare var jag Online Communications Manager på SCA, Internal Communications Manager på Electrolux, Online Communications Manager för positioneringsföretaget Wayfinder / Vodaphone och även redaktör på en webbyrå.

Bland mina meriter finns Svenska Publishingpriset, att SCA.com rankades två gånger som Sveriges bästa koncernwebbplats samt nådde tredje plats i Europa (KWD 2011 & 2012), att Electrolux intranät rankades som världens 10 bästa (2005) och att Philips på rekordtid ställde om sin marknadsföring till det digitala.

Vegetarianer har kanske märkt att jag är medförfattare till restaurangguiden Stockholms Vego på stan.

Lokalt engagemang

2010 – 2011 har jag ingått i BRF Svindersviks styrelse, en bostadsrättsförening på Henriksdalsberget som finns bland Nackas 20 största fastighetsägare med sina 316 lägenheter och 28 affärslokaler. Dessförinnan var jag engagerad inom Henriksdalsbergets lokala hyresgästförening.

Sedan 2007 driver jag också den här bloggen och arrangerar tillsammans med Naturskyddsföreningen och Hembygdsföreningen natur-  och kulturvandringar och annat roligt på Västra Sicklaön. Jag sitter också för Nacka kommun so ersättare i Mälartinget – ett samarbete mellan län och kommuner i Mälarregionen.

På fritiden driver jag också webbplatserna för Danviks Hälsoforum och Farbror Nikos restaurang, café och galleri.

Serietidningar & science-fiction

Annars är jag en samlare av serietidningar (Marvel & DC Comics) och vinylskivor (mest 70- och 80-talet), älskar dessutom science fiction-serier som Star Trek och Galactica, gymmar på Danviks Hälsoforum och fikar gärna på Svindersviks brygghus eller Farbor Nikos café & galleri.

16 responses to “Om redaktören: Konstantin C Irina

 1. Ja, men vilken e-mail?

  Gilla

 2. Nina Christenson

  Jag vill gärna ha dina nyhetsbrev

  Gilla

 3. Tina Grimstedt

  Hej! Som nyinflyttad till Kvarnholmen hittade jag din blogg med en massa intressant information om området vi bor i! Tack! Då vi har hundar går vi långpromenader lite överallt och jag undrar om du vet ngt om det lilla gula stenhuset intill det lilla bruna trähuset på Saltsjöqvarns kaj? (Bredvid Saltsjöqvarns kaj 3 typ?) Det står att det är ett skyddsrum med luftsluss?! Har blivit nyfiken på om det används och i så fall till vad?(skyddsrum?) Vet du möjligtvis? Med vänlig hälsning, Tina

  Gilla

 4. Aprilskämt? Varje liten centimeter på Kvarnholmen blir bostäder. Inget hotel och inget bryggeri.

  Gilla

 5. Hej,

  Har sett på OliverTwists hemsida att de ska öppna Bryggeri på Kvarnholmen, hotell också? Har du någon information om detta, vart ska det ligga och när slår det upp portarna?

  /Niklas

  Gilla

 6. Det var ett magasin åt linoljefabriken som stod där radhusen på Henriksborg finns idag.

  Gilla

 7. Hej Konstantin,
  jag cyklade förbi Danvikstull och Kvarnholmen idag och när jag kom till Västra Finnbodavägen blev jag intresserad av det öde (?) huset som är murat av natursten och som har ett påbyggt tak i plast. Vet du vad det är för hus?
  MVH Björn

  Gilla

 8. Hej!Jag ska eventuellt flytta till Gäddviken.Till Kvarnholmsvägen men är lite tveksam då jag skulle behöva veta mer om byggnadsplaner, så jag inte hamnar i ett buller…. Skulle du kunna maila mig så jag kan fråga dig mer konkret? Du verkar veta mer än alla andra 🙂 och du har har en toppensida!!!
  MVH Lotta

  Gilla

 9. undrar om det finns så många seriösa stadsdelsbloggar

  Gilla

 10. Man kanske borde starta en webbring för seriösa stadsdelsbloggar?

  Mvh

  Anders
  http://www.bagisbloggen.se

  Gilla

 11. Tack Josefine. Den nyheten finns redan på bloggen sedan två veckor tillbaka. Riktigt kul!

  Gilla

 12. Josefine Lemberg

  Hej, vilken fantastisk informationssajt du arbetar med. Som nyinflyttade har vi fått reda på allt genom att läsa din sajt. Nu vill jag tipsa om en nyhet. I Familjebostäders bruna hus på Båtklubbsgatan i Henriksdalshamnen så öppnar inom kort Handlarn.

  Gilla

 13. Tack Jörgen. Det är nog bara början.

  Gilla

 14. Hej Konstantin, imponerande siffror för SCA’s webbtrafik! Bra jobbat!

  Gilla

 15. Jag kan tyvärr inte hitta originalet. Har en hel samling gamla vykort, men just det verkar vara bort. Kanske du kan använda den här bilden: https://vastrasicklaon.wordpress.com/bostadsomraden/henriksdalshamnen/lugnetochklippan_591-2/ Fotot tillhör en kompis på Danviksklippan, Nancy Granström, som också är hembygdsintresserad.

  Gilla

 16. Johan Eriksson

  Hej!
  Jag håller just nu på att färdigställa en omfattande fotobok om Södrmalm under tidsperioden 1954-1973 och jag är mycket intresserad av att publicera vykortet från 1956 med Henriksdalsrondellen, Danviksklippan och brädgårdarna om det är möjligt att få tillgång till orginalet för en högupplöst inscanning?

  Vykortet skulle komplettera befintliga bilder och öka förståelsen för hur området såg ut på sin tid varför jag är mycket angelägen att komma i kontakt med ägaren, alt om ni redan har den scannad i hög upplösning?!

  Jag har tyvärr ingen direktlänk till min bok ”Söder-Tur” men en facebook-sida som kanske fungerar: http://www.facebook.com/album.php?aid=34145&id=1680246794

  Jag finns även tillgänglig på min hemtelefon där jag även jobbar: 08 640 15 63 och bor på Ploggatan i Sofia, utgivare är Trafik-Nostalgiska förlaget och boken är tänkt att komma ut i april.

  Det vore jättekul ifall detta skulle lyckas och förlaget kommer givetvis erbjuda ersättning för bildens medverkan i vad som kommer att bli den mest genomarbetade fotoskildringen av ett Söder i förändring på 60-talet
  hitills, så när som på detta motiv!

  Vänliga Söderhälsningar
  /Johan Eriksson -Stockholmianaförfattare

  Vykortet: https://vastrasicklaon.wordpress.com/bostadsomraden/danviksklippan-danvikstull-och-danvikcenter/vykort_danviksklippan1956/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s