Så här engagerar du dig för att bevara skogen Trolldalen i Henriksdal

Det finns många sätt som du kan engagera dig för att Bevara Trolldalen! – skogen i Henriksdal, Nacka. Här kommer några:

1. Skriv på namninsamlingen

Skriv på namninsamlingen för att bevara Trolldalen. Fråga familj, vänner, grannar och kolleger om de också vill skriva på.

Skriv på namninsamlingen för att bevara Trolldalen i Henriksdal, NackaLadda ner namninsamling för att bevara Trolldalen i Henriksdal, Nacka

2. BLI AKTIV I AKTIONSGRUPPEN BEVARA TROLLDALEN

28 augusti klockan 12:30 träffas vi på matcaféet Finnboda Slip för att diskutera vad vi kan göra tillsammans för att bevara Trolldalen. Läs mer

3. KOM TILL NATURVANDRINGEN I TROLLDALEN

28 augusti klockan 10:00 träffas vi utanför ICA Nära Henriksdal för att i c:a 2 timmar vandra i Trolldalen, njuta av skogens natur och utsikter, och höra om Nacka kommuns planer samt traktens historia.

4. Skriv insändare

Skriv insändare eller debattartiklar i tidningar. Eller kontakta journalister för att bevaka frågan. Här kommer adresser till några tidningar:

5. Kontakta politiker i Nacka kommun

Är du aktiv i något parti? Eller bara medlem? Eller röstade du i senaste kommunalvalet? Kontakta i så fall politikerna via e-mail, berätta vad du tycker och kräv deras engagemang om de vill ha din röst:

6. Aktivera föreningen du är medlem i

Är du medlem i någon förening, t.ex. en bostadsrättsförening? Få i så fall föreningen att prioritera frågan Bevara Trolldalen! Här kommer några föreningar som skulle kunna engagera sig för Bevara Trolldalen! Exempelvis:

Brf Svindersvik
Brf Henriksdalshöjden
Brf Utsikten 1-35
Brf Finnboda port
Naturskyddsföreningen i Nacka
Hyresgästföreningen Nacka Värmdö
Hembygdsföreningen Nacka

7. Kom till samrådsmöte (datum inte spikat)

Nacka kommun presenterar efter sommaren planförslaget för Henriksdal i ett samrådsmöte dit alla berörda är inbjudan. Kom till samrådsmötet för att lyssa, fråga och ge din syn.

8. Ge dina synpunkter på planförslaget

Därefter har du möjlighet att lämna skriftliga synpunkter på planförslaget för Henriksdal. Framhäv att du vill Bevara Trolldalen! Inom kort publicerar vi vart du ska skicka dina synpunkter.

9. Sprid budskapet om Bevara Trolldalen!

Informera och aktivera andra i din närhet, om grannar, familj eller kolleger om Bevara Trolldalen! genom att